sisäinen-auditointi-perusteet-koulutus

Sisäinen auditointi – Perusteet

Perustiedot sisäisen auditoinnin kokonaisuudesta ja haasteista käytännönläheisellä otteella.

Koulutus antaa hyvät perustiedot sisäisen auditoinnin kokonaisuudesta ja haasteista käytännönläheisellä otteella. Sisäisen auditoinnin rooli liiketoiminnan kehittämisessä on korvaamaton. Koulutuksemme tarjoaa sinulle ainutlaatuisen tilaisuuden kehittyä taitavaksi sisäiseksi auditoijaksi.

Opi ymmärtämään, miten auditoinnit voivat parantaa tehokkuutta, laatua ja riskienhallintaa sekä tukea organisaatiosi strategisia tavoitteita. Kyky hyödyntää auditointituloksia päätöksenteossa auttaa organisaatiotasi jatkuvassa parantamisessa ja vauhdittaa organisaatiosi menestystä.

Kehitä kysymysasettelutaitojasi ja opi olennaiset ominaisuudet, jotka tekevät auditoijasta arvostetun ammattilaisen. Pystyt luomaan rakentavia ja innostavia kohtaamisia, mikä edistää avointa kommunikointia ja positiivista ilmapiiriä organisaatiossasi.

sisäinen-auditointi-perusteet-koulutus

“Materiaali oli hyvä ja selkeä ja riittävän kattava, kouluttaja tunsi asian ja osasi kertoa myös käytännön esimerkkejä. Kouluttajalla mukavan rauhallinen esitystapa, ehti itsekin miettiä asioita.”

“Selkeä. Karsi auditointi-sanan peikkoa.”

Perustiedot sisäisen auditoinnin prosessista

Koulutus tarjoaa sinulle konkreettisia työkaluja ja menetelmiä auditointien suunnitteluun, toteuttamiseen ja raportointiin. Koulutus panostaa myös rakentavan vuorovaikutuksen merkitykseen.

  • Miksi auditoimme? – Auditoinnin yhteydet liiketoimintaan ja toiminnan kehittämiseen
  • Miten auditointitilanteessa tulisi toimia? – Sisäisen auditoinnin käytännön toteutus, kysymysten asettelu sekä auditoijan tärkeimmät ominaisuudet ja osaaminen
  • Mitä sisäinen arviointi / sisäinen auditointi on?
  • Mitä arvioisin, miten ja milloin? – Sisäisten auditointien suunnittelu
  • Mitä kukakin tekee? – Auditointiin osallistuvien henkilöiden roolit ja vastuut tärkeimmät ominaisuudet ja osaaminen
  • Mitä raportoidaan, miten ja kenelle? – Auditointitulosten analysointi ja raportointi
sisäinen-auditointi-perusteet-koulutus

Kohderyhmä

Koulutuksessa keskitytään sisäisen auditoinnin perusasioihin, joten aiempaa osaamista teemasta ei vaadita. Myöskään aiempaa kokemusta sisäisenä auditoijana toimimisesta ei vaadita.

Koulutus soveltuu kaikille sisäisen auditoijan roolissa toimiville tai roolissa aloitteleville, HSEQ alan ammattilaisille ja muille liiketoiminnan kehittämisen parissa työskenteleville.

Tämä koulutus on täydellinen tilaisuus aloittaa auditointiin liittyvä oppimispolku. Saat vahvan perustan ja ymmärrät, miten sisäinen auditointi toimii käytännössä ja miten voit soveltaa opittuja taitoja omassa työympäristössäsi.

Vaikka et olisikaan suoraan liitoksissa sisäiseen auditointiin tai HSEQ-alan tehtäviin, mutta olet kiinnostunut ymmärtämään sisäisen auditoinnin perusteita ja sen roolia organisaatiossa, tämä koulutus voi olla hyödyllinen. Saat kattavan käsityksen sisäisen auditoinnin prosessista sekä sen vaikutuksesta liiketoiminnan kehittämiseen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Vaikuttavuutta sisäisiin auditointeihin – Sisäisen auditoinnin syventävä kurssi

Kouluttaja

Kouluttajillamme on pitkä käytännön kokemus erityyppisistä alan työtehtävistä ja korostamme koulutuksissa käytännön kokemuksia johtamisjärjestelmien kehittämisessä.

Ramboll-koulutuksiin osallistumalla saat ensikäden tietoa suoraan alan asiantuntijalta. Kaikki Rambollin kouluttajat toimivat koulutustoimen ohessa myös koulutusteeman asiantuntijoina, työskentelevät tiiviisti yrityksissä konsultteina ja tuntevat käytännössä yritysten arjen haasteet.

Marjo Räisälällä on usean vuoden kokemus johtamisjärjestelmien rakentamisesta, niiden auditoinneista ja sertifioinneista eri toimialoilta. Hänellä on pääarvioijan, systeemisen business coachin ja projektipäällikön pätevyydet. Marjon ammattitaito perustuu vuosien käytännön kokemukseen, joten hän ymmärtää auditointien haasteet ja mahdollisuudet.

Hinta

320 € / osallistuja (alv 0%) – koulutus laskutetaan koulutuksen jälkeen.

Mikäli ilmoittautuminen koulutukseen perutaan kolme (3) päivää ennen koulutuksen alkua tai tätä lähempänä koulutusajankohtaa, peruutetusta ilmoittautumisesta peritään 50 % koko koulutuksen hinnasta.

Toteutus

Koulutus toteutetaan etäopiskeluna verkon kautta. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostiisi osallistumislinkin ja ohjeet verkkokoulutukseen osallistumiseen.

Koulutukseen osallistujalla tulee olla käytössään nettiyhteys ja tietokone tai muu laite, jotta opiskelu onnistuu käytännössä. Koulutus ei kuitenkaan edellytä erityistä tietoteknistä osaamista.

Ilmoittautuminen

Sähköisellä ilmoittautumislomakkeella pyydetään täydelliset henkilötiedot; tiedot annetaan suojatussa yhteydessä ja ne tallentuvat Rambollin tietojärjestelmään. Tarkemmat tiedot henkilötietojen käyttämisestä tietosuojaselosteessa.

Koulutus toteutetaan etäopiskeluna verkon kautta. Koulutukseen osallistujalla tulee olla käytössään nettiyhteys ja tietokone tai älypuhelin, jotta osallistuminen onnistuu käytännössä. Koulutus ei kuitenkaan edellytä erityistä tietoteknistä osaamista.

Saat tarkemmat ohjeet sähköpostiisi ennen koulutusta.

Tervetuloa!

Tietoja

Verkkokoulutus

Sisäinen auditointi – Perusteet

Aiheet

  • Auditointi
  • Johtamisjärjestelmät
  • Sisäinen auditointi

Hinta

320 €. Hinta per osallistuja (alv 0%)

Ajankohta

Seuraava koulutus
01.10.2024

klo 9.00-12.00

Kouluttaja

MAJRA

Marjo Räisälä

HSEQ johtava asiantuntija

Lisätietoja

PELAT

Petra Lattunen

Koulutusvastaava+358 45 6523213