ESRS E4-standardi osana kestävyysraportointia | Maksuton webinaari
Kuinka navigoida ESRS E4-vaatimusten läpi?
13.3.2025 järjestettävässä webinaarissa kuulet käytännönläheisesti ESRS E4 -vaatimuksista ja siitä, miten yritykset voivat integroida luontovaikutukset osaksi vastuullisuusraportointiaan. Luonto on noussut yhä keskeisempään rooliin yritysten vastuullisuudessa. CSRD:n osa-alue ESRS E4 “Biologinen monimuotoisuus ja ekosysteemit” tuottaa useille yrityksille päänvaivaa: vaikea aihe vaatii syvällistä perehtymistä ja huolellista analyysiä.
Kaikella liiketoiminnalla on vaikutuksia ja riippuvuuksia luonnosta, ja CSRD-direktiivi edellyttää yrityksiä arvioimaan ja raportoimaan näitä tekijöitä entistä laajemmin. ESRS E4 kattaa liiketoiminnan vaikutukset ja riippuvuudet biologiseen monimuotoisuuteen ja ekosysteemeihin, tarjoten viitekehyksen luontoon liittyvien riskien ja mahdollisuuksien arviointiin.
Pureudumme webinaarissa käytännönläheisesti ESRS E4 -vaatimuksiin ja siihen, miten yritykset voivat integroida luontovaikutukset osaksi vastuullisuusraportointiaan.
13.3.2025 klo 9-10
Kenelle: Vastuullisuusasiantuntijat, yritysjohdon edustajat ja kaikki, jotka haluavat ymmärtää luontoon liittyvän raportoinnin vaatimuksia.
Miksi osallistua? Saat selkeän käsityksen siitä, mitä ESRS E4 käytännössä tarkoittaa ja miten yrityksesi voi valmistautua sen mukaisiin raportointivelvoitteisiin.
Ilmoittaudu mukaan ja ota askel kohti kestävämpää liiketoimintaa!
Ilona Pärssinen työskentelee strategisessa vastuullisuustyössä vastaten mm. kestävään rahoitukseen ja sääntelyyn liittyvistä hankkeista sekä yritysten neuvonnasta vastuullisuustyön suunnittelussa, johtamisessa ja implementoinnissa. Hänellä on yli viiden vuoden kokemus vastuullisuustehtävistä rahoitusalalta ja liikkeenjohdon konsultoinnista. Ilona työskentelee yhdessä Rambollin biodiversiteettiasiantuntijoiden kanssa luonnon monimuotoisuuteen liittyvien olennaisuusanalyysien, strategioiden laatimisen sekä EU:n kestävyysraportointiin liittyvissä hankkeissa.
Johanna Vähätalo työskentelee biodiversiteettitiimissä ympäristökonsulttina. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus teollisuuden liiketoiminnan kehittämisestä kansainvälisessä ympäristössä, ja Rambollissa hänen työnsä keskittyy yritysten strategiseen luontotyöhön. Tällä hetkellä Johannan työpöydällä on yritysten tukeminen mm. Science Based Targets for Nature (SBTN) ja Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD) -viitekehysten soveltamisessa, luonnon monimuotoisuuden strategioissa ja luontopositiivissa tiekartoissa sekä ekologisen kompensaation hankkeissa. Johanna on arvioinut monimuotoisuuden vaikutuksia ja riippuvuuksia monella eri toimialalla ja laatinut tulevaisuuden suosituksia löydösten pohjalta.