csrd koulutus

CSRD käytännössä – Perusteet

Käytännön ensiaskelia CSRD-maailmaan. Miten yritys pääsee alkuun CSRD-työssään?

CSRD-koulutus vakauttaa CSRD-työn ensiaskeleita

CSRD käytännössä -koulutuksesta saat perustiedot ja -taidot CSRD-työn suunnitteluun ja starttaamiseen yrityksessäsi. Koulutuksen jälkeen tiedät, miten voit valmistautua CSRD-raportoinnin velvoitteisiin ja miten erilaisia raportointiin liittyviä toimenpiteitä toteutetaan (esimerkiksi kaksoisolennaisuusanalyysi).

CSRD-direktiivi (Corporate Sustainability Reporting Directive) sisältää monia vaikealtakin kuulostavia käsitteitä.

 • Tässä koulutuksessa taksonomia, ESRS, ESG, SBTi ynnä muut lyhenteet selkiytyvät helposti hahmotettavaksi kokonaisuudeksi.

Erityisesti koulutuksessa painotetaan yrityksen käytännön ensiaskelia CSRD-maailmaan eli miten yritys pääsee alkuun CSRD-työssään.

 • Teoriatiedon lisäksi koulutuksessa käytettävät case-esimerkit antavat hyviä vinkkejä oman organisaation CSRD-työn prosessointiin.
csrd koulutus

Raportointivelvoite tulee koskemaan lähes kaikkia

Suuret yritykset (yli 500 työntekijää ja joko yli 20 miljoonan euron tase tai yli 40 miljoonan euron nettoliikevaihto) toteuttavat jo CSRD:tä käytännössä ja raportoivat vuoden 2024 osalta tietojaan ESRS-standardien mukaisesti vuonna 2025.

Pienempien organisaatioiden raportointivelvoitteet alkavat joko samaan tahtiin isojen yritysten kanssa (isot yritykset tarvitsevat erilaista uutta tietoa muun muassa sidosryhmiltään) tai pikku hiljaa tulevien vuosien aikana.

Käytännössä raportointivelvoite tulee tavalla tai toisella koskemaan suurta osaa yrityksistä, joten perusymmärrys ja valmiudet raportointitiedon tuottamiseen tulee olla jo nyt olemassa.

Lue lisää: Mistä EU:n vastuullisuusraportointidirektiivissä on kyse ja miten EHS-lainsäädännön (Environmental, Health, Safety) eli ympäristö-, työterveys- ja työturvallisuuslainsäädännön aktiivinen seuraaminen voi tukea uusien velvoitteiden täyttämisessä?

 • EU:n Green Deal, EU-taksonomia ja muu CSRD:n viitekehys
 • Termit tutuksi
 • CSRD ja ESRS-standardit
 • CSRD työn pakolliset vaiheet ja niiden käytännön toteutus
 • Toimintaympäristön määrittely
 • Kaksoisolennaisuusanalyysin toteuttaminen
 • CSRD raportoinnin integrointi osaksi muuta yrityksen raportointia
 • CSRD raportointiin valmistautuminen
csrd koulutus ilmoittaudu

Kohderyhmä 

Koulutus soveltuu niin esihenkilöille kuin työntekijöille, joiden työnkuvaan CSRD kuuluu tai tulee tulevaisuudessa kuulumaan.

Koulutuksessa keskitytään CSRD:n perusasioihin, joten aiempaa osaamista teemasta ei vaadita.

Saattaisit olla kiinnostunut myös Päästölaskenta ja kestävyysraportointi -webinaarista. Päästölaskennan perusteet, ja millaista päästölaskentaa kestävyysraportointidirektiivi (CSRD) edellyttää?

Kouluttaja

Kouluttajillamme on pitkä käytännön kokemus erityyppisistä alan työtehtävistä ja korostamme koulutuksissa käytännön kokemuksia johtamisjärjestelmien kehittämisessä.

Ramboll-koulutuksiin osallistumalla saat ensikäden tietoa suoraan alan asiantuntijalta. Kaikki Rambollin kouluttajat toimivat koulutustoimen ohessa myös koulutusteeman asiantuntijoina, työskentelevät tiiviisti yrityksissä konsultteina ja tuntevat käytännössä yritysten arjen haasteet.

 • Petra Lattusen vahvuuksia ovat yli 20 vuoden työkokemus raportoinnin ja ympäristöjohtamisjärjestelmien kehittämisen sekä koulutuksen parista. Petra osaa selkeyttää koulutuksissaan monimutkaisetkin asiat helposti ymmärrettäviksi kokonaisuuksiksi.

Hinta

320,00 € / osallistuja (0 alv) – koulutus laskutetaan koulutuksen jälkeen.

Mikäli ilmoittautuminen koulutukseen perutaan kolme (3) päivää ennen koulutuksen alkua tai tätä lähempänä koulutusajankohtaa, peruutetusta ilmoittautumisesta peritään 50 % koko koulutuksen hinnasta.

Toteutus

Koulutus toteutetaan etäopiskeluna verkon kautta. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostiisi osallistumislinkin ja ohjeet verkkokoulutukseen osallistumiseen.

Koulutukseen osallistujalla tulee olla käytössään nettiyhteys ja tietokone tai muu laite, jotta opiskelu onnistuu käytännössä. Koulutus ei kuitenkaan edellytä erityistä tietoteknistä osaamista.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumislomakkeella pyydetään täydelliset henkilötiedot, tiedot annetaan suojatussa yhteydessä ja ne tallentuvat Rambollin tietojärjestelmään. Tarkemmat tiedot henkilötietojen käyttämisestä tietosuojaselosteessa.

Koulutus on verkkokoulutus. Osallistumislinkki koulutukseen toimitetaan sähköpostitse noin viikkoa ennen koulutustilaisuuden ajankohtaa.

Tervetuloa!

Voimme räätälöidä koulutuksen yrityksenne tarpeita vastaavaksi. Ota yhteyttä!

Tietoja

Verkkokoulutus

CSRD käytännössä – Perusteet

Aiheet

 • CSRD
 • EU-taksonomia
 • Vastuullisuus

Hinta

320 €. Hinta per osallistuja (alv 0%)

Ajankohta

Seuraava koulutus
06.06.2024

klo 9.00-12.00

Seuraava koulutus
07.11.2024

klo 9.00-12.00

Kouluttaja

PELAT

Petra Lattunen

HSEQ johtava asiantuntija