vak-vaarallisten-aineiden-kuljetus-tiellä

Vaarallisten aineiden kuljetus tiellä

Perustiedot vaarallisten aineiden kuljetukseen liittyvistä vastuista ja velvollisuuksista sekä pakkausten ja ajoneuvojen vaatimustenmukaisista merkinnöistä. | Maksuton webinaari

Vaarallisten aineiden kuljetukseen liittyvät vaatimukset

Johdatus vaarallisten aineiden kuljetukseen tiellä -webinaari antaa perustiedot vaarallisten aineiden kuljetukseen liittyvistä vaatimuksista. Tämän lisäksi katsotaan VAK-kuljetuksien eri roolien vastuita ja velvollisuuksia. Katsotaan myös turvallisuusneuvonantaja nimeämisen velvollisuutta.

Vaarallisten aineiden kuljetuksesta annettu laki (VAK-laki) uudistui 1.9.2023 alkaen. Laki vaarallisten aineiden kuljetuksesta (541/2023) edellyttää, että jokaisella vaarallisten aineiden kuljetukseen tai tilapäiseen säilytykseen liittyviä tehtäviä suorittavalla henkilöllä tulee olla tarvittava kuljetuksen turvallisuuden varmistava koulutus tai muu pätevyys tehtävään ja riittävän usein toistuva täydennyskoulutus, jollei tehtävää suoriteta koulutetun henkilön välittömässä valvonnassa.

“Aiheeseen sukellettiin tosiaan ihan perusteista, mikä olikin hyvä lähtökohta VAK-kuljetusten neuvonantaja tarpeen kartoittamiseen.”

Webinaarin sisältö

  • Mitä VAK tarkoittaa?
  • Vastuut ja velvollisuudet
  • Vapaarajat ja LQ
  • Pakkausten ja kuljetusyksikön merkinnät
  • Turvallisuusneuvonantajan nimeämisvelvollisuus
vak-vaarallisten-aineiden-kuljetus-tiellä

Webinaarin hyödyt

VAK-webinaarista osallistuja oppii perustiedot vaarallisten aineiden kuljetukseen liittyvistä vastuista ja velvollisuuksista, sekä pakkausten ja ajoneuvojen vaatimustenmukaisista merkinnöistä. Lisäksi webinaarin jälkeen osallistuja osaa tunnistaa turvallisuusneuvonantajan tarpeen omassa VAK-toiminnassaan.

Kouluttaja

Kouluttajillamme on pitkä käytännön kokemus muun muassa erityyppisistä työ- ja kemikaaliturvallisuuden työtehtävistä ja korostamme koulutuksissa käytännön kokemuksia turvallisen työn suorittamisesta.

  • Emil Sandås on pätevä VAK-turvallisuusneuvonantaja tiekuljetuksille. Emilille on myös kertynyt usean vuoden käytännön kokemusta toimiessaan vaarallisten aineiden lähettäjänä, pakkaajana ja kuljettajana.

Tarvittavat ennakkotiedot

Webinaarissa keskitytään VAK-toiminnan perusasioihin, joten aiempaa osaamista teemasta ei vaadita.

Ilmoittautuminen 

Seuraava ajankohta ilmoitetaan pian. Älä missaa seuraavaa webinaaria, tilaa koulutuskutsut omaan sähköpostiisi!

Ilmoittautumislomakkeella pyydetään täydelliset henkilötiedot, tiedot annetaan suojatussa yhteydessä ja ne tallentuvat Rambollin tietojärjestelmään. Tarkemmat tiedot henkilötietojen käyttämisestä tietosuojaselosteessa.

Webinaari toteutetaan etäopiskeluna verkon kautta. Koulutukseen osallistujalla tulee olla käytössään nettiyhteys ja tietokone tai älypuhelin, jotta osallistuminen onnistuu käytännössä. Webinaari ei kuitenkaan edellytä erityistä tietoteknistä osaamista.

Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi osallistumislinkin ja ohjeet webinaariin osallistumiseen. Webinaari alkaa ilmoitetun aikataulun mukaisesti. Tulethan siis ajoissa paikalle! Voit testata verkkoyhteyden sekä ohjelmiston toimivuuden 15 minuuttia ennen webinaaria.

Tervetuloa!

Voimme räätälöidä koulutuksen yrityksenne tarpeita vastaavaksi. Ota yhteyttä!
vak-vaarallisten-aineiden-kuljetus-tiellä

Lataa webinaaritallenne: Johdatus vaarallisten aineiden kuljetukseen tiellä

Missasitko aikaisemman live-webinaarin tai etkö pääse paikalle seuraavaan koulutuskalenterissamme olevaan webinaariin?

Tietoja

Webinaari

Vaarallisten aineiden kuljetus tiellä

Aiheet

  • ADR
  • Vaarallisten aineiden kuljetus
  • VAK

Hinta

Ilmainen

Kouluttaja

EMILS (1)

Emil Sandås

HSEQ johtava asiantuntija

Lisätietoja

PELAT

Petra Lattunen

Koulutusvastaava+358 45 6523213