kemikaaliturvallisuus-prosessiturvallisuus

Prosessiteollisuus ja prosessiturvallisuus – Perusteet

Opi löytämään prosessiturvallisuuden kehittämiskohteet teidän omassa organisaatiossanne.

Turvallisuus prosessiteollisuudessa

Prosessiteollisuus ja prosessiturvallisuus -koulutus antaa hyvät perustiedot prosessiturvallisuuden käsitteestä, osa-alueista ja haasteista käytännön näkökulmia unohtamatta. Koulutuksessa alan asiantuntijamme perehdyttävät osallistujat muun muassa tehdasympäristön vaaratekijöihin, prosessiturvallisuuteen, prosessiriskianalyyseihin kuten HAZOP:iin, LOPA:an ja bow tie -analyysiin sekä muutoksenhallintaan (MOC). Hyödynnä siis tämän puolen päivän mittainen koulutus ja keskity asiantuntijoidemme kanssa hetki prosessiturvallisuuden kehittämiseen.

“Todella mukava ja innostava ote käsiteltäviin asioihin.”

Koulutuksen sisältö

Saat laajan kokonaiskuvan prosessiturvallisuuden roolista, siihen liittyvistä haasteista ja sen osa-alueista prosessiteollisuudessa. Lisäksi pystyt koulutuksen jälkeen paremmin tunnistamaan prosessiturvallisuuteen liittyvät kehittämiskohteet omassa organisaatiossanne.

 • Vaaratekijät tehdasympäristössä
 • Prosessiturvallisuus
 • Prosessiriskianalyysit
  • HAZOP
  • LOPA
  • Bow tie -analyysi
 • Muutoksenhallinta (MOC)
turvallisuus prosessiteollisuudessa

Kohderyhmä 

Koulutus soveltuu yritysten tuotanto-organisaation asiantuntijoille sekä esihenkilöille ja suunnittelijoille, jotka kaipaavat perustason tietotaitoa prosessiteollisuuden turvallisuuskysymyksistä. Koulutuksessa keskitytään prosessiturvallisuuden perusasioihin, joten aiempaa osaamista teemasta ei vaadita.

Koulutuksen jälkeen osallistujilla on osaaminen sekä työkalut niin prosessiturvallisuuden edistämiseen organisaatioissa kuin oman osaamisen laajentamiseen.

Kouluttaja

Kouluttajillamme on pitkä käytännön kokemus erityyppisistä prosessiteollisuuden työtehtävistä ja korostamme koulutuksissa käytännön kokemuksia prosessiturvallisuuden kehittämisessä.

 • Amanda Ilkolla on usean vuoden kokemus prosessiturvallisuudesta. Hänen pääosaamisalueensa ovat riskienarvioinnit ja suojaustasojen hallinta, erikoisosaamisalueena bow tie -analyysit.


“Kouluttajat olivat erinomaisia. Pidin myös siitä että eri termistöä selitettiin ahkerasti, se helpotti koulutuksen seuraamista.”

Hinta

320,00 € / osallistuja (alv 0%) – koulutus laskutetaan koulutuksen jälkeen.

Mikäli ilmoittautuminen koulutukseen perutaan kolme (3) päivää ennen koulutuksen alkua tai tätä lähempänä koulutusajankohtaa, peruutetusta ilmoittautumisesta peritään 50 % koko koulutuksen hinnasta.

Toteutus

Koulutus toteutetaan etäopiskeluna verkon kautta. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostiisi osallistumislinkin ja ohjeet verkkokoulutukseen osallistumiseen.

Koulutukseen osallistujalla tulee olla käytössään nettiyhteys ja tietokone tai muu laite, jotta opiskelu onnistuu käytännössä. Koulutus ei kuitenkaan edellytä erityistä tietoteknistä osaamista.

Ilmoittautuminen 

Sähköisellä ilmoittautumislomakkeella pyydetään täydelliset henkilötiedot, tiedot annetaan suojatussa yhteydessä ja ne tallentuvat Rambollin tietojärjestelmään. Tarkemmat tiedot henkilötietojen käyttämisestä tietosuojaselosteessa.

Koulutus on verkkokoulutus. Osallistumislinkki koulutukseen toimitetaan sähköpostitse noin viikkoa ennen koulutustilaisuuden ajankohtaa.

Tervetuloa!

Voimme räätälöidä koulutuksen yrityksenne tarpeita vastaavaksi. Ota yhteyttä!

Tietoja

Verkkokoulutus

Prosessiteollisuus ja prosessiturvallisuus – Perusteet

Aiheet

 • Bow tie -analyysi
 • HAZOP
 • Muutoksen hallinta (MOC)
 • Prosessiteollisuus
 • Prosessiturvallisuus
 • Riskien arviointi
 • Vaaratekijät

Hinta

320 €. Hinta per osallistuja (alv 0%)

Ajankohta

Seuraava koulutus
19.09.2024

klo 12.00 - 15.30

Kouluttaja

ILKAM

Amanda Ilkko

HSEQ johtava asiantuntija

Lisätietoja

PELAT

Petra Lattunen

Koulutusvastaava+358 45 6523213