omavalvontasuunnitelma-webinaari

Omavalvontasuunnitelma elintarviketeollisuudessa – Perusteet

Opi näkemään omavalvonnan potentiaali uudessa valossa! Koulutuksessa pureudumme syvälle omavalvontasuunnitelman rakenteeseen.

Omavalvontasuunnitelman rakenne ja vaatimukset

Elintarvikelainsäädäntö asettaa tietyt standardit ja vaatimukset elintarvikkeiden turvallisuudelle, laadulle ja pakkausmerkinnöille. Elintarviketoimijan omavalvontasuunnitelma on keskeinen väline varmistettaessa, että yrityksen toiminta täyttää elintarvikelainsäädännön vaatimukset ja että kuluttajille toimitettavat elintarvikkeet ovat turvallisia ja laadukkaita.

Koska omavalvontasuunnitelma on lakisääteinen vaatimus, tulee elintarviketoimijoiden olla selvillä mitä tuo vaatimus pitää sisällään. Elintarviketoimija vastaa myymiensä ja markkinoille saattamiensa elintarvikkeiden ja elintarvikepakkausten turvallisuudesta. Tästä syystä omavalvontasuunnitelman tunteminen on erityisen tärkeää.

Koulutuksen hyödyt

Omavalvontasuunnitelma elintarviketeollisuudessa -koulutuksessa pureudumme syvälle omavalvontasuunnitelman rakenteeseen. Opit, miksi jokainen kohta suunnitelmassa on oleellinen, ja miten voit soveltaa niitä käytännössä yrityksesi arjessa.

  • Selkeä käsitys omavalvontasuunnitelman rakenteesta: Käymme läpi suunnitelman eri osa-alueet niin, että ymmärrät niiden merkityksen liiketoimintasi kannalta.
  • Käytännön työkalut liiketoiminnan kehittämiseen: Saa konkreettisia työkaluja ja oivalluksia, joita voit välittömästi soveltaa parantaaksesi liiketoimintasi omavalvontaprosesseja.
omavalvontasuunnitelma-webinaari

“Koulutukseni ei ole pelkkää teoriaa, vaan se perustuu käytännön kokemukseeni omavalvonnan tehokkaasta toteuttamisesta osana johtamisjärjestelmiä ja jatkuvan parantamisen metodologiaa.”

– Reija Asikainen, kouluttaja

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu pääasiassa elintarvike- ja elintarvikepakkausteollisuudessa työskenteleville ja se sopii kaikille, jotka haluavat ymmärtää paremmin omavalvontasuunnitelman rakennetta ja vaatimuksia.

  • Laatupäälliköille, jotka ovat vastuussa yrityksen omavalvontasuunnitelman sisällöstä, suunnitelman implementoinnista ja esim. suunnitelman mukaisesta näytteenotosta.
  • Tuotanto- ja logistiikkapäälliköille, jotka vastaavat omavalvontasuunnitelman mukaisista toiminnoista.
  • Toimitusjohtajille, johtoryhmän jäsenille ja muille yrityksen johdon edustajille, jotka vastaavat strategisesta päätöksenteosta ja elintarviketurvallisuudesta.
  • Tuotantohenkilöstölle, joka osallistuu suoraan esim. elintarvikkeiden valmistukseen tai pakkaamiseen ja on avainasemassa omavalvontasuunnitelman päivittäisestä noudattamisesta.

Kouluttaja

Reija Asikaisen vahvuuksia ovat monen vuoden kokemus elintarvikkeiden valmistus- ja pakkausprosesseista. Reijalla on myös kokemusta omavalvontasuunnitelman käytännön toteuttamisesta, ei vain siitä miltä suunnitelma näyttää paperilla.

Ramboll-koulutuksiin osallistumalla saat ensikäden tietoa suoraan alan asiantuntijalta. Kaikki Rambollin kouluttajat toimivat koulutustoimen ohessa myös koulutusteeman asiantuntijoina, työskentelevät tiiviisti yrityksissä konsultteina ja tuntevat käytännössä yritysten arjen haasteet.

Hinta

320,00 € / osallistuja (0 alv) – koulutus laskutetaan koulutuksen jälkeen.

Mikäli ilmoittautuminen koulutukseen perutaan kolme (3) päivää ennen koulutuksen alkua tai tätä lähempänä koulutusajankohtaa, peruutetusta ilmoittautumisesta peritään 50 % koko koulutuksen hinnasta.

Toteutus

Koulutus toteutetaan etäopiskeluna verkon kautta. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostiisi osallistumislinkin ja ohjeet verkkokoulutukseen osallistumiseen.

Koulutukseen osallistujalla tulee olla käytössään nettiyhteys ja tietokone tai muu laite, jotta opiskelu onnistuu käytännössä. Koulutus ei kuitenkaan edellytä erityistä tietoteknistä osaamista.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumislomakkeella pyydetään täydelliset henkilötiedot, tiedot annetaan suojatussa yhteydessä ja ne tallentuvat Rambollin tietojärjestelmään. Tarkemmat tiedot henkilötietojen käyttämisestä tietosuojaselosteessa.

Koulutus on verkkokoulutus. Osallistumislinkki koulutukseen toimitetaan sähköpostitse noin viikkoa ennen koulutustilaisuuden ajankohtaa.

Tervetuloa!

Voimme räätälöidä koulutuksen yrityksenne tarpeita vastaavaksi. Ota yhteyttä!

Tietoja

Verkkokoulutus

Omavalvontasuunnitelma elintarviketeollisuudessa – Perusteet

Aiheet

  • Elintarviketurvallisuus
  • Johtamisjärjestelmät
  • Omavalvonta
  • Omavalvontasuunnitelma

Hinta

320 €. Hinta per osallistuja (alv 0%)

Ajankohta

Seuraava koulutus
19.11.2024

klo 8.30-11.30

Kouluttaja

REASI

Reija Asikainen

HSEQ johtava asiantuntija

Lisätietoa

PELAT

Petra Lattunen

Koulutusvastaava+358 45 6523213