ramboll koulutukset

Maailman luontopäivän tietoisku

Miten kunnissa voidaan vaikuttaa luontokatoon maankäytön ratkaisuilla?

Miten kaupungeissa tavoitellaan kokonaisheikentymättömyyttä – Case Espoo

Rakentaminen ja maankäyttö on yksi keskeisistä luontokatoon vaikuttavista asioista kunnissa. Loppuvuodesta 2022 kuulimme tuloksia No Net Loss City -hankkeesta, jossa kunnille ja kaupungeille kehitettiin toimintamalli ja työkalu maankäytöstä syntyvien luontohaittojen hyvittämiseen. Kehitystyön tuloksena kunnilla on välineitä luontokadon pysäyttämiseen maankäytön ratkaisuilla: maankäytön nettovaikutus luontoon saadaan kääntymään negatiivisesta positiiviseksi.

3.3. Maailman luontopäivän kunniaksi pureudumme aihepiiriin ja järjestämme tietoiskun klo 8.30-9.00. Tervetuloa mukaan kuulemaan, mitä No net loss -city tarkoittaa, ja kuinka Espoon kaupunki laatii tiekarttaa kokonaisheikentymättömyyden saavuttamiseksi.

Tietoiskun sisältö

  • Mitä kokonaisheikentymättömyys kaupunkitasolla tarkoittaa? / asiantuntija-alustus
  • Case Espoo / Paula Kuusisto-Hjort, Espoon kaupunki
  • Lisäksi sinulla on mahdollisuus kysyä teemaan liittyviä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä puhujilta ja asiantuntijoiltamme.
maailman luontopäivän tietoisku

Kohderyhmä

Tietoisku soveltuu kuntien ja kaupunkien henkilöstölle ja kaikille, joita luontokatoon vaikuttaminen ja ekologinen kompensaatio kiinnostaa.

Puhujat

  • Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksen suunnittelupäällikkö Paula Kuusisto-Hjort 
  • Rambollin asiantuntijat 

Tilaisuus on suomenkielinen.

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautumislomakkeella pyydetään henkilötietoja: tiedot annetaan suojatussa yhteydessä ja ne tallentuvat Rambollin tietojärjestelmään. Tarkemmat tiedot henkilötietojen käyttämisestä tietosuojaselosteessa.

Tietoisku toteutetaan webinaarina. Tilaisuuteen osallistujalla tulee olla käytössään nettiyhteys ja tietokone tai älypuhelin, jotta osallistuminen onnistuu käytännössä. Webinaari ei kuitenkaan edellytä erityistä tietoteknistä osaamista. 

Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi osallistumislinkin ja ohjeet webinaariin osallistumiseen. Webinaari alkaa ilmoitetun aikataulun mukaisesti. Tulethan siis ajoissa paikalle! Voit testata verkkoyhteyden sekä ohjelmiston toimivuuden ilmoittautumisesi jälkeen vahvistusviestin ohjeiden kautta tai 5 minuuttia ennen webinaaria osallistumislinkin kautta. 

Tervetuloa!

Tietoja

Webinaari

Maailman luontopäivän tietoisku

Aiheet

  • Ekologinen kompensaatio
  • Kestävä kehitys
  • Kokonaisheikentymättömyys
  • Luontokato

Hinta

Ilmainen

Ajankohta

Lisätietoja

Katariina Peltola

Landscape architect, MARK
Head of department
Liveable Landscape