iso-45001-koulutus

ISO 45001 – Perusteet

Paranna työturvallisuutta, vähennä riskejä ja onnettomuuksia, pidä huolta työntekijöistäsi ja teet yrityksestäsi vahvemman ja kilpailukykyisemmän.

ISO 45001 -standardi

Onko organisaatiollanne jo laatu- ja ympäristöjohtamisen järjestelmät, mutta työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä on vielä ilman sertifikaattia? Haluaako organisaationne ottaa seuraavan askeleen vastuullisena toimijana ja toimittajana? Kaipaatteko työturvallisuuteen jämäkämpää otetta ja ulkopuolisen vuotuista arviointia?

Tässä muutamia kysymyksiä herättelemään ISO 45001 työterveys- ja -turvallisuusjohtamisen teemaan. 

iso-45001-koulutus

”Tervetuloa oppimaan! Saat käytännön vinkkejä, miten ISO 45001 -standardia seuraamalla pääset kohti systemaattisempaa turvallisuusjohtamista.”

– Tarja Niemelin, kouluttaja

Työturvallisuuden parantaminen keskiössä

Koulutuksessa opit ISO 45001:2015 standardin vaatimuksista ja vaikuttavuudesta työturvallisuuden ja -terveyden johtamisessa. Tavoitteenamme on, että lähdet koulutuksesta innostuneena ja valmiina tarttumaan toimeen. Haluamme, että standardi ei jää pelkäksi dokumentiksi hyllylle, vaan se muuttuu käytännön teoiksi ja tuloksiksi yrityksesi arjessa.

 • ISO 45001 perusteet -koulutus auttaa sinua ymmärtämään, miten parantaa työturvallisuutta ja vähentää riskejä.
  • >> Turvallinen työympäristö luo myös tyytyväisemmät ja motivoituneemmat työntekijät, jotka tehostavat yrityksesi toimintaa.
 • Saat myös tietoa mahdollista auditointia silmällä pitäen – mitä omassa organisaatiossasi pitää vielä kehittää?
  • >> Koulutukseen voi osallistua myös, vaikka organisaatiossa ei vielä olisikaan ISO 45001-sertifikaattia.

Koulutuksen jälkeen sinulla on kokonaiskuva ISO 45001:2015 standardin rakenteesta ja alustavia ajatuksia sen vaikutuksista oman yrityksesi turvallisuusjohtamiseen​. Lisäksi sinulla on näkemys keskeisistä dokumentointivaatimuksista, joilla standardin ja sertifioinnin vaatimukset täyttyvät​.

Koulutuksessa keskitytään turvallisuusjohtamisen perusasioihin ja ISO 45001 standardiin, joten aiempaa osaamista teemasta ei vaadita.

iso-45001-koulutus
 • Mistä hyvä johtamisjärjestelmä koostuu?
 • Johtajuus, politiikka, työntekijöiden osallistuminen
 • Riskien ja mahdollisuuksien hallinta, TTT-tavoitteet ja suunnittelu
 • Sitovat velvoitteet
 • Tukitoiminnot – resurssit, pätevyys, tietoisuus, viestintä, dokumentoitu tieto
 • Valmius ja toiminta hätätilanteissa
 • Sisäiset auditoinnit ja johdon katselmus
 • Parantaminen, vaaratilanteet, tapahtumien tutkinta, poikkeaminen tunnistus ja korjaavat toimenpiteet

Kohderyhmä 

Koulutus soveltuu kaikille, jotka miettivät turvallisuusjärjestelmän rakentamista ISO 45001 -standardin pohjalta tai jo olemassa olevan järjestelmän edelleen kehittämistä esimerkiksi sertifiointiedellytysten täyttämiseksi. Tällainen rooli voi olla esimerkiksi yritysjohdolla tai yrityksen nimetyillä turvallisuus- ja ympäristövastuullisilla.

Sertifioitu ISO 45001 -turvallisuusjärjestelmä auttaa parantamaan työturvallisuutta, vähentämään riskejä ja onnettomuuksia sekä luomaan terveellisemmän työympäristön. Huolehtimalla työntekijöidesi turvallisuudesta, voit samalla tehostaa toimintaa ja lisätä tuottavuutta. Tämä tuo paitsi säästöjä myös kasvattaa organisaatiosi mainetta vastuullisena toimijana.

Turvallisuus ja vastuullisuus ovat nykypäivän liiketoiminnassa arvokkaita kilpailuetuja, ja sertifiointi voi houkutella uusia asiakkaita ja sijoittajia. Koulutuksen avulla tunnistat myös jatkuvan parantamisen mahdollisuudet. ISO 45001 -standardi kannustaa organisaatiotasi arvioimaan toimintaa säännöllisesti ja kehittämään uusia parannustoimenpiteitä. Tämä auttaa sinua pysymään kilpailukykyisenä ja vastaamaan asiakkaiden sekä sidosryhmien odotuksiin.

Aiempaa osaamista teemasta ei vaadita.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Työturvallisuus, turvallisuusjohtaminen ja ISO 45001 -standardi

Kouluttaja

Ramboll-koulutuksiin osallistumalla saat ensikäden tietoa suoraan alan asiantuntijalta. Kaikki Rambollin kouluttajat toimivat koulutustoimen ohessa myös koulutusteeman asiantuntijoina, työskentelevät tiiviisti yrityksissä konsultteina ja tuntevat käytännössä yritysten arjen haasteet.

Kouluttajillamme on pitkä käytännön kokemus erityyppisistä alan työtehtävistä ja korostamme koulutuksissa vaikuttavuutta ja käytännön kokemuksia johtamisjärjestelmien kehittämisessä.

 • Tarja Niemelinin vahvuutena on johtamisjärjestelmien (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001) rakentaminen aivan alusta alkaen nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä kansainvälisessä organisaatiossa, sekä henkilöstön osallistaminen työturvallisuusasioiden kehittämisessä. Tarja on käytännönläheinen ja osallistava kouluttaja.

Hinta

320,00 € / osallistuja (0 alv) – koulutus laskutetaan koulutuksen jälkeen.

Mikäli ilmoittautuminen koulutukseen perutaan kolme (3) päivää ennen koulutuksen alkua tai tätä lähempänä koulutusajankohtaa, peruutetusta ilmoittautumisesta peritään 50 % koko koulutuksen hinnasta.

Toteutus

Koulutus toteutetaan etäopiskeluna verkon kautta. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostiisi osallistumislinkin ja ohjeet verkkokoulutukseen osallistumiseen.

Koulutukseen osallistujalla tulee olla käytössään nettiyhteys ja tietokone tai älypuhelin, jotta opiskelu onnistuu käytännössä. Koulutus ei kuitenkaan edellytä erityistä tietoteknistä osaamista.

Ilmoittautumislomakkeella pyydetään täydelliset henkilötiedot, tiedot annetaan suojatussa yhteydessä ja ne tallentuvat Rambollin tietojärjestelmään. Tarkemmat tiedot henkilötietojen käyttämisestä tietosuojaselosteessa.

Koulutus on verkkokoulutus. Osallistumislinkki koulutukseen toimitetaan sähköpostitse noin viikkoa ennen koulutustilaisuuden ajankohtaa.

Voimme räätälöidä koulutuksen yrityksenne tarpeita vastaavaksi. Ota yhteyttä!

Tietoja

Verkkokoulutus

ISO 45001 – Perusteet

Aiheet

 • ISO 45001
 • Jatkuva parantaminen
 • Työterveys
 • Työturvallisuus

Hinta

320 €. Hinta per osallistuja (alv 0%)

Ajankohta

Seuraava koulutus
26.09.2024

klo 9-12

Kouluttaja

TARJAN

Tarja Niemelin

HSEQ johtava asiantuntija

Lisätietoja

PELAT

Petra Lattunen

Koulutusvastaava+358 45 6523213