iso 14001 ympäristöjohtaminen

ISO 14001 – Perusteet

Koulutus avaa ISO 14001:2015 standardin vaatimuksia ja aktivoi osallistujaa miettimään sen keskeisiä kohtia oman yrityksen näkökulmasta.

ISO 14001:2015 standardin rakenteen kokonaiskuva

Uppoudu syvemmälle oman organisaatiosi ympäristöjohtamisen maailmaan ja aktivoidu pohtimaan, miten ISO 14001:2015-standardin keskeiset kohdat voivat muokata ja tehostaa juuri sinun yrityksesi ympäristöstrategiaa.

Käymme läpi käytännön esimerkkejä ja saat työkaluja, jotka auttavat sinua soveltamaan standardia konkreettisesti omassa toimintaympäristössäsi. Tämä koulutus on tilaisuutesi ei vain omaksua tietoa, vaan myös innostua ja aloittaa matka kohti kestävää menestystä omassa organisaatiossasi.

ISO 14001 perusteet -koulutus avaa oven systemaattisen ympäristöjohtamisen maailmaan. Koulutus tarjoaa kattavan ymmärryksen ISO 14001:2015-standardista ja antaa sinulle keinot varmistaa ympäristöjohtamisen vaikuttavuus ja standardin vaatimusten täyttäminen.

Ilmoittaudu mukaan ja ota ensimmäinen askel kohti ympäristöjohtamisen huipputasoa! Katsasta myös webinaaritallenteemme johdantona aiheeseen.

”Laajasta aiheesta oli onnistuttu poimimaan hyvin merkittävät asiat ja kertomaan ne ymmärrettävästi.”

“Kouluttaja oli asiantunteva ja asiansa osaava. Toi käytännönläheisiä vinkkejä tekemiseen.”

Koulutuksen sisältö

 • Organisaation toimintaympäristö ja sidosryhmät
 • Johtajuus
 • Ympäristönäkökohdat
 • Riskien ja mahdollisuuksien hallinta
 • Sitovat velvoitteet
 • Ympäristötavoitteet ja mittarit
 • Toimenpiteet
 • Toiminnan ohjaus: Prosessit
 • Suorituskyvyn arviointi
 • Jatkuva parantaminen 
iso 14001 ympäristöjohtaminen

ISO 14001 perusteet -koulutuksella voidaan varmistaa systemaattinen ympäristöjohtaminen ja standardin vaatimusten täyttämisen edellytykset. Koulutuksen jälkeen sinulle on muodostunut kokonaiskuva ISO 14001:2015 standardin rakenteesta ja alustavia ajatuksia sen vaikutuksista oman yrityksesi ympäristöjohtamiseen​. Saat myös näkemyksen keskeisistä dokumentointivaatimuksista, joilla standardin ja sertifioinnin vaatimukset täyttyvät​.

 1. Kokonaiskuva standardin rakenteesta: Syvennymme ISO 14001:2015-standardin pääotsikoihin ja niiden taustalla oleviin periaatteisiin, jotta voit hahmottaa standardin kokonaisvaltaisesti.
  • Standardin taustat ja tavoitteet
  • Peruskäsitteet ja määritelmät
 2. Yrityskohtaiset vaikutukset: Koulutuksen jälkeen ymmärrät, miten voit soveltaa standardia oman yrityksesi ympäristöjohtamisessa. Saat konkreettisia ajatuksia siitä, miten standardi voi tukea organisaatiosi kestävää kehitystä.
  • ISO 14001 vaikutukset organisaation ympäristöjohtamiseen
  • Käytännön esimerkit ja työkaluja oman organisaatiosi ympäristöjohtamisen parantamiseen
 3. Dokumentointivaatimukset: Käsittelemme keskeisiä dokumentointivaatimuksia, joiden avulla varmistetaan standardin ja sertifioinnin vaatimusten täyttyminen. Opit, miten dokumentointi voi olla voimavara, ei vain velvoite.
  • Keskeiset dokumentointivaatimukset
  • Sertifiointiprosessi ja sen hyödyt

Kohderyhmä 

ISO 14001 perusteet -koulutus soveltuu kaikille, jotka miettivät ympäristöjärjestelmän rakentamista ISO 14001 standardin pohjalta tai jo olemassa olevan järjestelmän edelleen kehittämistä esimerkiksi sertifiointiedellytysten täyttämiseksi. Koulutus sopii esimerkiksi:

 • Yrityksen nimetyille laatu- ja ympäristövastuullisille
 • Ympäristöjohtamisesta kiinnostuneelle ammattilaiselle
 • Organisaatioiden ympäristövastaaville ja -koordinaattoreille
 • Yritysjohdolle, johtoportaan jäsenille ja päätöksentekijöille
 • Kaikille, jotka haluavat parantaa ympäristösuorituskykyään ja saavuttaa ISO 14001 -sertifioinnin

Koulutuksessa keskitytään ympäristöjohtamisen perusasioihin ja ISO 14001 standardiin, joten aiempaa osaamista teemasta ei vaadita.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Kaikki ISO 14001 -palvelumme

Kouluttaja

Kouluttajillamme on pitkä käytännön kokemus erityyppisistä alan työtehtävistä ja korostamme koulutuksissa käytännön kokemuksia johtamisjärjestelmien kehittämisessä.

Ramboll-koulutuksiin osallistumalla saat ensikäden tietoa suoraan alan asiantuntijalta. Kaikki Rambollin kouluttajat toimivat koulutustoimen ohessa myös koulutusteeman asiantuntijoina, työskentelevät tiiviisti yrityksissä konsultteina ja tuntevat käytännössä yritysten arjen haasteet.

 • Marjo Räisälän vahvuutena on 20+ vuoden kokemus johtamisjärjestelmien kehittämisestä kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä mm. metalliteollisuuden teknologiatoimituksissa, rakennus- ja ydinvoima-alalla. Hän on toiminut mm. Ramirent konsernin laatu- ja ympäristövastaavana. 

Hinta

320,00 € / osallistuja (0 alv) – koulutus laskutetaan koulutuksen jälkeen.

Mikäli ilmoittautuminen koulutukseen perutaan kolme (3) päivää ennen koulutuksen alkua tai tätä lähempänä koulutusajankohtaa, peruutetusta ilmoittautumisesta peritään 50 % koko koulutuksen hinnasta.

Toteutus

Koulutus toteutetaan etäopiskeluna verkon kautta. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostiisi osallistumislinkin ja ohjeet verkkokoulutukseen osallistumiseen.

Koulutukseen osallistujalla tulee olla käytössään nettiyhteys ja tietokone tai muu laite, jotta opiskelu onnistuu käytännössä. Koulutus ei kuitenkaan edellytä erityistä tietoteknistä osaamista.

Ilmoittautuminen 

Valitse koulutuksen ajankohta ja napsauta ilmoittautumislomakkeelle:

Ilmoittautumislomakkeella pyydetään täydelliset henkilötiedot, tiedot annetaan suojatussa yhteydessä ja ne tallentuvat Rambollin tietojärjestelmään. Tarkemmat tiedot henkilötietojen käyttämisestä tietosuojaselosteessa.

Koulutus on verkkokoulutus. Osallistumislinkki koulutukseen toimitetaan sähköpostitse noin viikkoa ennen koulutustilaisuuden ajankohtaa.

Tervetuloa!

Voimme räätälöidä koulutuksen yrityksenne tarpeita vastaavaksi. Ota yhteyttä!
ISO 14001 hyödyt organisaatiolle

Lataa webinaaritallenne: ISO 14001 hyödyt organisaatiolle

Webinaari toimii esimerkiksi hyvänä johdantona aiheeseen ennen koulutukseen osallistumista. Katso kurssikalenteristamme myös seuraavan live-webinaarin ajankohta.

Tietoja

Verkkokoulutus

ISO 14001 – Perusteet

Aiheet

 • ISO 14001
 • Jatkuva parantaminen
 • Ympäristövaikutukset

Hinta

320 €. Hinta per osallistuja (alv 0%)

Ajankohta

Seuraava koulutus
10.09.2024

klo 9.00-12.00

Kouluttaja

MAJRA

Marjo Räisälä

HSEQ johtava asiantuntija

Lisätietoja

PELAT

Petra Lattunen

Koulutusvastaava+358 45 6523213