iso 14001 ympäristöjohtaminen

ISO 14001 – Perusteet

Koulutus avaa ISO 14001:2015 standardin vaatimuksia ja aktivoi osallistujaa miettimään sen keskeisiä kohtia oman yrityksen näkökulmasta.

ISO 14001:2015 standardin rakenteen kokonaiskuva

ISO 14001 perusteet -koulutuksella voidaan varmistaa systemaattinen ympäristöjohtaminen ja standardin vaatimusten täyttämisen edellytykset. Koulutuksen jälkeen sinulle on muodostunut kokonaiskuva ISO 14001:2015 standardin rakenteesta ja alustavia ajatuksia sen vaikutuksista oman yrityksesi ympäristöjohtamiseen​. Saat myös näkemyksen keskeisistä dokumentointivaatimuksista, joilla standardin ja sertifioinnin vaatimukset täyttyvät​. 

”Laajasta aiheesta oli onnistuttu poimimaan hyvin merkittävät asiat ja kertomaan ne ymmärrettävästi.”

Koulutuksen sisältö

 • Organisaation toimintaympäristö ja sidosryhmät
 • Johtajuus
 • Ympäristönäkökohdat
 • Riskien ja mahdollisuuksien hallinta
 • Sitovat velvoitteet
 • Ympäristötavoitteet ja mittarit
 • Toimenpiteet
 • Toiminnan ohjaus: Prosessit
 • Suorituskyvyn arviointi
 • Jatkuva parantaminen 
iso 14001 ympäristöjohtaminen

Kohderyhmä 

ISO 14001 perusteet -koulutus soveltuu kaikille, jotka miettivät ympäristöjärjestelmän rakentamista ISO 14001 standardin pohjalta tai jo olemassa olevan järjestelmän edelleen kehittämistä esimerkiksi sertifiointiedellytysten täyttämiseksi. Tällainen rooli voi olla esimerkiksi yritysjohdolla tai yrityksen nimetyillä laatu- ja ympäristövastuullisilla.

Koulutuksessa keskitytään ympäristöjohtamisen perusasioihin ja ISO 14001 standardiin, joten aiempaa osaamista teemasta ei vaadita.

Kouluttaja

Kouluttajillamme on pitkä käytännön kokemus erityyppisistä alan työtehtävistä ja korostamme koulutuksissa käytännön kokemuksia johtamisjärjestelmien kehittämisessä. 

 • Marjo Räisälän vahvuutena on 20+ vuoden kokemus johtamisjärjestelmien kehittämisestä kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä mm. metalliteollisuuden teknologiatoimituksissa, rakennus- ja ydinvoima-alalla. Hän on toiminut mm. Ramirent konsernin laatu- ja ympäristövastaavana. 

Hinta

320,00 € / osallistuja (0 alv) – koulutus laskutetaan koulutuksen jälkeen.

Mikäli ilmoittautuminen koulutukseen perutaan kolme (3) päivää ennen koulutuksen alkua tai tätä lähempänä koulutusajankohtaa, peruutetusta ilmoittautumisesta peritään 50 % koko koulutuksen hinnasta.

Toteutus

Koulutus toteutetaan etäopiskeluna verkon kautta. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostiisi osallistumislinkin ja ohjeet verkkokoulutukseen osallistumiseen.

Koulutukseen osallistujalla tulee olla käytössään nettiyhteys ja tietokone tai muu laite, jotta opiskelu onnistuu käytännössä. Koulutus ei kuitenkaan edellytä erityistä tietoteknistä osaamista.

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautumislomakkeella pyydetään täydelliset henkilötiedot, tiedot annetaan suojatussa yhteydessä ja ne tallentuvat Rambollin tietojärjestelmään. Tarkemmat tiedot henkilötietojen käyttämisestä tietosuojaselosteessa.

Koulutus on verkkokoulutus. Osallistumislinkki koulutukseen toimitetaan sähköpostitse noin viikkoa ennen koulutustilaisuuden ajankohtaa.

Tervetuloa!

Voimme räätälöidä koulutuksen yrityksenne tarpeita vastaavaksi. Ota yhteyttä!

Tietoja

Verkkokoulutus

ISO 14001 – Perusteet

Aiheet

 • ISO 14001
 • Jatkuva parantaminen
 • Ympäristövaikutukset

Hinta

320 €. Hinta per osallistuja (alv 0%)

Ajankohta

Seuraava koulutus
03.10.2023

klo 9.00-12.00

Seuraava koulutus
13.12.2023

klo 9.00-12.00

Kouluttaja

MAJRA

Marjo Räisälä

HSEQ johtava asiantuntija

Lisätietoja

PELAT

Petra Lattunen

Koulutusvastaava+358 45 6523213