elintarviketurvallisuus-webinaari

FSSC 22000 – Perusteet

Syvennä ymmärrystäsi FSSC 22000 -standardin vaatimuksista ja opi soveltamaan niitä käytännössä oman yrityksesi näkökulmasta.

Elintarviketurvallisuusjärjestelmä FSSC 22000

Syvennä ymmärrystäsi FSSC 22000 -standardin vaatimuksista ja opi soveltamaan niitä käytännössä oman yrityksesi näkökulmasta. Koulutus kattaa FSSC 22000 -standardin vaatimukset; ISO 22000, TS 22002 ja FSSC 22000 erityisvaatimukset. Saat kokonaiskuvan FSSC 22000 -standardin rakenteesta ja standardin vaatimusten täyttämisen edellytyksistä.

Elintarviketurvallisuusjärjestelmän tarkoitus on varmistaa, että elintarvikkeet tuotetaan, käsitellään, varastoidaan ja jaetaan turvallisesti kuluttajille. Useimmat yritykset noudattavat tiettyjä standardeja ja käytäntöjä varmistaakseen elintarviketurvallisuuden. Esimerkiski FSSC 22000 -standardi on GFSI:n (Global Food Saftety Initiative) hyväksymä, Suomessa yleisesti käytössä oleva elintarviketurvallisuusstandardi.

Riippumatta tehtävänimikkeestä, koulutus soveltuu kaikille elintarviketurvallisuudesta ja sen parantamisesta kiinnostuneille.

Koulutuksen hyödyt

  • Ymmärrät FSSC 22000 -standardin, TS 22002 -ohjeen ja FSSC 22000 V6 erityisvaatimusten keskeiset vaatimukset.
  • Opit soveltamaan standardia omassa organisaatiossasi.
  • Saat käytännön työkalut järjestelmän rakentamiseen tai kehittämiseen.
  • Saat valmiuden vastata sertifiointiedellytyksiin ja parantaa yrityksesi elintarviketurvallisuutta.
elintarviketurvallisuus-webinaari
  • Perehdymme FSSC 22000 -standardin taustaan ja keskeisiin käsitteisiin, jotka liittyvät elintarviketurvallisuuden hallintaan.
  • Tutustumme TS 22002 -ohjeen vaatimuksiin ja tarjoamme konkreettisia esimerkkejä niiden integroimiseen elintarvikealan toimintoihin.
  • Käymme läpi FSSC 22000 V6 erityisvaatimukset, jotta ymmärrät niiden merkityksen ja voit huomioida ne osana elintarviketurvallisuusjärjestelmäänne.
  • Aktivoimme sinua pohtimaan standardin vaatimuksia oman yrityksesi näkökulmasta. Miten voit soveltaa standardia tehokkaasti ja integroida sen osaksi jo olemassa olevaan elintarviketurvallisuusjärjestelmään?
  • Keskitymme käytännön vinkkeihin ja askel askeleelta -ohjeistukseen järjestelmän rakentamisessa tai jo olemassa olevan järjestelmän kehittämisessä.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu kaikille, jotka miettivät elintarviketurvallisuusjärjestelmän rakentamista FSSC 22000 -standardin pohjalta tai jo olemassa olevan elintarviketurvallisuusjärjestelmän edelleen kehittämistä esimerkiksi sertifiointiedellytysten täyttämiseksi. Koulutus sopii esimerkiksi:

  • Laatupäälliköille, jotka ovat vastuussa yrityksen laadunvarmistuksesta ja -hallinnasta.
  • Tuotantopäälliköille, jotka valvovat tuotteiden tuotantoa ja varmistavat, että ne täyttävät elintarviketurvallisuusstandardit.
  • Yritysjohtolle kuten toimitusjohtajat, johtoryhmän jäsenet ja muut yrityksen ylimmän johdon edustajat, jotka vastaavat strategisesta päätöksenteosta ja elintarviketurvallisuudesta.
  • Tuotantohenkilöstölle, joka osallistuu suoraan elintarvikkeiden valmistukseen ja on avainasemassa varmistettaessa päivittäisten toimintojen noudattavan turvallisuusvaatimuksia.

Aiempaa osaamista teemasta ei vaadita.

Kouluttaja

Reija Asikaisella on usean vuoden kokemus elintarviketurvallisuusjärjestelmistä (FSSC 22000, BRC), niiden implementoinnista, ylläpidosta ja kehittämisestä. Hänellä on myös kokemusta muista johtamisjärjestelmistä ja niiden sovittamisesta ja yhdistämisestä elintarviketurvallisuusjärjestelmän kanssa. Lisäksi Reijalla on usean vuoden kokemus elintarvikkeiden valmistus- ja pakkausprosesseista.

Ramboll-koulutuksiin osallistumalla saat ensikäden tietoa suoraan alan asiantuntijalta. Kaikki Rambollin kouluttajat toimivat koulutustoimen ohessa myös koulutusteeman asiantuntijoina, työskentelevät tiiviisti yrityksissä konsultteina ja tuntevat käytännössä yritysten arjen haasteet.

Hinta

320,00 € / osallistuja (0 alv) – koulutus laskutetaan koulutuksen jälkeen.

Mikäli ilmoittautuminen koulutukseen perutaan kolme (3) päivää ennen koulutuksen alkua tai tätä lähempänä koulutusajankohtaa, peruutetusta ilmoittautumisesta peritään 50 % koko koulutuksen hinnasta.

Toteutus

Koulutus toteutetaan etäopiskeluna verkon kautta. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostiisi osallistumislinkin ja ohjeet verkkokoulutukseen osallistumiseen.

Koulutukseen osallistujalla tulee olla käytössään nettiyhteys ja tietokone tai muu laite, jotta opiskelu onnistuu käytännössä. Koulutus ei kuitenkaan edellytä erityistä tietoteknistä osaamista.

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautumislomakkeella pyydetään täydelliset henkilötiedot, tiedot annetaan suojatussa yhteydessä ja ne tallentuvat Rambollin tietojärjestelmään. Tarkemmat tiedot henkilötietojen käyttämisestä tietosuojaselosteessa.

Koulutus on verkkokoulutus. Osallistumislinkki koulutukseen toimitetaan sähköpostitse noin viikkoa ennen koulutustilaisuuden ajankohtaa.

Tervetuloa!

Voimme räätälöidä koulutuksen yrityksenne tarpeita vastaavaksi. Ota yhteyttä!

Tietoja

Verkkokoulutus

FSSC 22000 – Perusteet

Aiheet

  • Elintarviketurvallisuus
  • FSSC 22000
  • Johtamisjärjestelmät
  • Sertifiointi

Hinta

320 €. Hinta per osallistuja (alv 0%)

Ajankohta

Seuraava koulutus
09.04.2024

klo 8.30-11.30

Kouluttaja

REASI

Reija Asikainen

HSEQ johtava asiantuntija

Lisätietoa

PELAT

Petra Lattunen

Koulutusvastaava+358 45 6523213