Teams_1105[1]

Koneturvallisuus – Käytössä olevat koneet ja uudet koneet Suomessa – Verkko-opetusKoneturvallisuus – Käytössä olevat koneet ja uudet koneet Suomessa – Verkko-opetus

Koneturvallisuuskoulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille perustiedot käytössä olevien ja uusien koneiden koneturvallisuudesta Suomessa. Koulutus sisältää yleiskatsauksen käyttöasetuksesta ja koneasetuksesta. Lisäksi koulutuksesta saat vinkkejä siitä, mitä työpaikoilla tulisi tehdä koneturvallisuuden edistämiseksi sekä käytännön ohjeita konetapaturmien estämiseen.


Miksi osallistua tähän koulutukseen?

Koulutuksen taustalla ovat valtioneuvoston asetus koneiden turvallisuudesta, ns. koneasetus (400/2008), sekä valtioneuvoston asetus työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta, ns. käyttöasetus (403/2008). Koneasetus on EU:n konedirektiivin 2006/42/EY kansallisesti täytäntöön paneva asetus. Se sisältää mm. koneiden suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvät olennaiset terveys- ja turvallisuusvaatimukset. Käyttöasetuksessa puolestaan tulokulmana on käytössä olevien koneiden ja laitteiden turvallisuus.

Koneturvallisuuden haltuun ottamiseksi on oleellista ymmärtää kummankin asetuksen sisältöä. Koulutuksessa pyritään avaamaan aihetta käytännön kannalta: pyrimme vastaamaan yleisellä tasolla siihen, mitä työpaikoilla tulee tehdä ja millaisia sudenkuoppia saattaa kohdata. Aihetta lähestytään erityisesti sellaisten työpaikkojen näkökulmasta, joissa on työntekijöiden käytössä koneita ja laitteita. Koulutus ei ole kohdennettu koneiden valmistajille ja suunnittelijoille, vaikka perustietojen kertaamista onkin hyvä aina välillä harrastaa. 


Koulutus antaa sinulle

Koulutuksesta saat perustietoja kone- ja käyttöasetuksen sisällöstä, sekä käytännön vinkkejä siitä, mitä työpaikoilla kannattaa tehdä koneturvallisuuden parantamiseksi. Koneturvallisuuden parantamisella pyritään torjumaan koneisiin ja laitteisiin liittyviä työtapaturmia.  

Kouluttajillamme on pitkä käytännön kokemus muun muassa erityyppisistä työturvallisuuden työtehtävistä ja korostamme koulutuksissa käytännön kokemuksia turvallisen työn suorittamisesta.


Kohderyhmä
Koulutus soveltuu esimiehille sekä mm. työsuojeluvaltuutetuille. Tämä koulutus ei korvaa työnantajan antamaa turvallisuusperehdytystä. 


Tarvittavat ennakkotiedot

Koulutuksessa keskitytään koneturvallisuuden perusasioihin, joten aiempaa osaamista teemasta ei vaadita.

Koulutuksen sisältö

· Konedirektiivi ja sen kansallinen asetus koneasetus 400/2008
· Käytössä olevat koneet (käyttöasetus 408/2008)
· Mitä työpaikoilla siis pitäisi tehdä? 
· Mitä yleensä jää tekemättä?
· Case esimerkkejä


Ilmoittautuminen 

Ilmoittautumislomakkeella pyydetään täydelliset henkilötiedot, tiedot annetaan suojatussa yhteydessä ja ne tallentuvat Rambollin tietojärjestelmään. Tarkemmat tiedot henkilötietojen käyttämisestä tietosuojaselosteessa. Mikäli ilmoittautumista ei pysty tekemään, on koulutus täynnä. 

Kutsu koulutukseen toimitetaan sähköpostitse ennen koulutustilaisuuden ajankohtaa.
Toteutus 

Koulutus toteutetaan etäopiskeluna verkon kautta. Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi osallistumislinkin ja ohjeet verkkokoulutukseen osallistumiseen. 

Koulutus alkaa ilmoitetun aikataulun mukaisesti. Tulethan siis ajoissa paikalle! Voit testata verkkoyhteyden sekä ohjelmiston toimivuuden 15 minuuttia ennen koulutusta. 

Koulutukseen osallistujalla tulee olla käytössään nettiyhteys ja tietokone tai älypuhelin, jotta opiskelu onnistuu käytännössä. Koulutus ei kuitenkaan edellytä erityistä tietoteknistä osaamista. 

Tietoja

Webinaari

Koneturvallisuus – Käytössä olevat koneet ja uudet koneet Suomessa – Verkko-opetus

Aiheet

  • Käyttöasetus
  • Koneasetus
  • Koneturvallisuus

Hinta

Ilmainen. Hinta per osallistuja (alv 0%)

Ajankohta

Seuraava webinaari
23.11.2022

klo 10.00-11.00

KOULUTTAJA

SOTKA (1)

Kaisa Sotka

HSEQ johtava asiantuntija